BURNOUT KOUČING trening

Želiš da se oslobodiš stresa usled previše posla?

Koliko god da radiš, imaš utisak da si neefikasan, a istovremeno si premoren i gubiš želju za radom?

Sada je pravo vreme da učestvuješ u BURNOUT KOUČING treningu.

Šta za tebe znači posao bez stresa?

 • da se, iako manje radiš, ne brineš o zaradi, pa čak da više zarađuješ?
 • imaš jasno vreme kada radiš, a kada je tvoje vreme za sebe i porodicu?
 • da sa osmehom svakog dana ideš na posao?
 • da imaš vremena da uživaš u plodovima svog rada?

Da! Moguće je i raditi, i puno zarađivati, i imati vremena, i uživati!

Ključ je u harmoniji svih elemenata koji naš život čine ispunjenim.

Ali do harmonije se ne stiže sa radeći konstantno i živeći prebrzo. Nažalost, to je siguran put samo za pregorevanje na poslu (burnout), depresiju i zdravstvene probleme.

Ako SADA uložite vreme u pauzu za predah, dobićete mnogostruko više.

Izdvajanje vremena za sagledavanje realnog stanja stvari i rad na sebi je malo ulaganje naspram velikog benefita koji ćete ostvariti.

Program prilagođen vama i vašim poslovnim izazovima

Dosta ste se vi prilagođavali potrebama posla. Sada se mi prilagođavamo vama i izazovima sa kojima se vi suočavate.

Dva sertifikovana konsultanta iz tima Jelena CONSULTING i grupa kao alat su tu za rešavanje vaših problema.

To znači da je naš pristup custom-made, tj. baš po vašim potrebama.

Ne pretpostavljamo ko ste i „u koju grupu spada vaš problem“. Nemamo predrasude na osnovu pozicije koju nosite u firmi. Ne nudimo univerzalna rešenja koja „svima pomažu“.

Mi pronalazimo rešenje koje će odgovarati isključivo vašoj situaciji i vašoj ličnosti.

Sistemsko-psihodinamski konsalting i koučing je po suštini takav da svakom klijentu pristupa pojedinačno, bez unapred pripremljenih tehnika i gotovih rešenja. Insistira na pronalaženju vašeg autentičnog odgovora na situaciju i rešenja koje proizlazi iz ojačavanja kapaciteta kojima već raspolažete.

Šta dobijate?

Dobijate kontrolu nad svojim problemima umesto da oni kontrolišu vas. Iako ne možete da kontrolišete stvari koje vam se dešavaju na poslu, možete da promenite svoj stav prema njima.

Kroz trening stičete iskustvo da svoju situaciju posmatrate na nov način.

Zatim uz našu pomoć pronalazite sopstvene metode kako da se na održiv i zadovoljavajući način izborite sa trenutnim, ali i budućim izazovima.

Kako to postižemo?

Pratimo odakle preti burnout, koji elementi dolaze iz same prirode vašeg posla, a koji iz vaših ličnih sklonosti i uverenja.

Naša višegodišnja edukacija iz oblasti psihologije biznisa i psihodinamike grupa, kao i višegodišnje iskustvo u radu, omogućava nam da kroz samo nekoliko sesija koristeći potencijal grupnog rada pomognemo svakom članu da odmah unapredi kvalitet poslovnog života.

Kao uticaj pokretanja jednog zupčanika u časovniku na ceo mehanizam, ovaj rad na sebi utiče na unapređenje ne samo trenutnih poslovnih problema već i na brže rešavanje budućih izazova, kao i na unapređenje privatnih aspekata vašeg života.

Ko smo mi?

Voditeljke treninga su Jelena Dimitrijević i Jelena Tasić Plećaš, koje čine Jelena CONSULTING tim. Obe su sertifikovane sistemsko-psihodinamske organizacione konsultantkinje i biznis koučevi, obučene pri Društvu grupnih analitičara Beograd i pod supervizijom dr Jelice Satarić i dr Marine Mojović, kao i renomiranih svetskih organizacionih konsultanata dr Džejmsa Kranca i dr Kristofera Skenlona.

Znanja iz sistemsko-psihodinamske oblasti aktivno upotpunjuju primenom jednog od najjezgrovitijih koučing sistema u svetu - The Analytic-Network Coaching System™ , za koji su se obučavale kod njegovog utemeljivača, dr Sajmona Vesterna.

Obe su članice vodećeg udruženja organizacionih konsultanata ovog tipa: ISPSO - Međunarodno društvo za psihoanalitičke studije organizacija.


Kao proaktivne osobe širokih interesovanja obe su dobre u multitaskingu, organizaciji vremena, onlajn radu, savladavanju prokrastinacije, sprečavanju sagorevanja na poslu. Jelena Tasić Plećaš posebno ističe svoja postignuća u radu sa organizacijama u krizama, dok se Jelena Dimitrijević najviše oslanja na svoja interna i eksterna iskustva saradnje sa organizacijama različitih veličina, nivoa i vrsta.

Njihove tekstove o sve prisutnijem sindromu nove normalnosti BURNOUT 2.0, kao i savetima kako sprečiti pregoravanje na poslu u današnje vreme stalnih promena, objavili su:

 • TELEGRAF BIZNIS
 • JOLLY WOMAN
 • MAMA-BIZ
 • IMAGINARIJUM
 • LOZEN
 • SHINE MAGAZIN

Često nismo svesni da smo baš mi ti koji pregorevaju

Iskustvo Jelene Tasić Plećaš

Oduvek se vodim stavom „ne idi linijom manjeg otpora i uvek daj sve od sebe“. To je razvilo neke dobre osobine kod mene, kao što su upornost da iskoristim sve svoje potencijale, marljivost, stav da je sve rešivo …

S druge strane, u nekim trenucima posledica je bio loš odnos prema sebi i poslu.

Signal tela da mi treba pauza sam tumačila kao svoju slabost. Osećala sam grižu savest kad god sam imala slobodno vreme, a da nije „konstruktivno iskorišćeno“. Zbog doživljaja da ne radim dovoljno i da nisam produktivna koliko bi trebalo, nakon regularnog posla i punog radnog vremena tražila sam dodatne poslove.

Osećaj da i ono što radim nije savršeno navodio me je da svaki slobodan vikend koji nisam iskoristila za rad na sebi, ili dodatnu zaradu, smatram uludo potrošenim vremenom. „Relaks i odmor“ za mene su bili nerazumljiv koncept.

Neodrživost ovakvog životnog stila je kulminirala u trenutku kada sam odlučila da praktično monetizujem svoje slobodno vreme. Tako sam, i pored osnovnog i vrlo zahtevnog posla izvršnog direktora privatne klinike, uplovila u preduzetničke vode. Moj ambiciozni poduhvat se sastojao od toga da sam sama radila celokupan enterijer, dizajn nameštaja, brendiranje i logo. Svaki slobodan trenutak sam koristila da nabavljam i isprobavam materijale koje ću koristiti. Osmislila sam i realizovala 7 različitih usluga i sistem naplate, akcija, cena, način isplate zarade za radnike, regrutovala radnike, držala im obuke za rad i mnogo šta drugo.

Ovoliki rad je zahtevao visoku cenu i žrtvovanje u svakom aspektu mog života, što je neminovno dovelo do pregorevanja, tj. sindroma burnouta. Prezauzetost me je otuđila od društva jer nisam imala vremena za kafe i izlaske, a razdražljivost direktno uticala na odnos sa partnerom…

Uz pomoć psihodinamskog sagledavanja sopstvene situacije u kojoj se nalazim, vrlo brzo sam uspela da uočim njene dobre i loše strane. Takoreći, koučovala sam samu sebe, što mi je pomoglo da direktno naučim iz sopstvenih greška i uvidim sve potencijale datosti koje treba iskoristiti. Ovome je svakako pomogao i ozbiljan dugogodišnji psihoanalitički rad na sebi, kao i često promišljanje sa koleginicom Jelenom Dimitrijević, nakon čega se i izrodio naš BURNOUT KOUČING TRENING.

Jelena Dimitrijević o svom iskustvu izgaranja

Moje iskustvo s pregorevanjem na poslu bilo je otrežnjujuće. Radila sam za jedan svetski poznati startap. Ponelo me je to što sam dobila priliku da radim ono što volim i da doprinesem na širem svetskom nivou. I sve to za neverovatnu platu. Shodno tome, projekat je bio veoma zahtevan. Posao izuzetno obiman, timska komunikacija veoma usporena, rokovi kratki (zvuči vam poznato?). Uz sve to, moj deo posla zahtevao je konstantno učenje i prilagođavanje. To neprestano izlaženje iz zone komfora dodavalo je stres kao ulje na vatru.

Sve je počelo najpre iz želje da se dokažem, posle iz neohodnosti da se projekat završi u roku, a posle po pukoj inerciji... Jedva sam primetila kada sam počela da se preokupiram poslom 24/7. Da sve manje spavam. Da se nerviram ako me muž u bilo čemu prekine. Bukvalno sam samo gledala kako da preguram dan i ispunim očekivanja.

Kao organizacioni konsultanti i koučevi, stalno pratimo i sebe dok radimo s klijentima. Da nisam imala to dragoceno psihodinamsko znanje da prepoznam kako su se svi ovi faktori opasno pojačavali mojim ličnim perfekcionizmom, kao i sistemsko znanje o posledicama kratkih rokova i loše komunikacije u timu – verovatno bih pregorela do kraja. Ovako... pa... recimo da se završilo sa mesec dana odmora u Valensiji.

Ako se iz tadašnje sunčane Valensije preselimo u današnju kovid realnost, jasno nam je da zabrinutost u sadašnjosti i neizvesnost budućnost samo podgrevaju burnout. I mnogi drugi faktori, sistemski i lični, doprinose mu snažno ovih dana. Zato smatram da su srećni oni koji imaju nekog ko može sistematski da im pomogne. Podrška na poslu je jedna od najvažnijih stvari koje možete priuštiti sebi u ovoj i narednoj godini.

Šta podrazumeva program BURNOUT KOUČING treninga?

1x individualna konsalting sesija
4x grupna koučing sesija
Personalizovani izveštaj o napretku sa preporukama
Bonus

Zašto je ovaj način rada najbolje rešenje za vas?

Sistemsko-psihodinamski pristup znači da kao sertifikovani konsultanti vašem izazovu i vama pristupamo konstantno uzimajući u ozbir 3 aspekta. A to su:

1. psihološki aspekt – vaša psihološka pozadina
2. dinamski aspekt – dinamika organizacije u kojoj radite i dinamika same koučing grupe u kojoj se nalazite
3. sistemski aspekt – uticaj šireg sistema u kome se nalazimo


Program je osmišljen tako da vremenski traje baš onoliko dugo da bi se izvukao najveći mogući efekat iz grupnog rada. Burnout ima tendenciju da se ponavlja, zbog čega se mi ne fokusiramo samo na rešavanje akutnih problema i izazova.

Cilj ovog tipa rada je da se postave zdrave osnove kako se u budućnosti ne biste suočavali sa istim izazovima.

Kako se radi?

U grupi od 4 člana jer se time postiže najefektivniji odnos između fokusa na vaš problem, dok se istovremeno na najoptimalniji način koristi resurs grupe.

Radi se onlajn zato što znamo koliko energije zahteva izdvajanje vremena za prevoz, saobraćajne gužve i traženje parkinga. Naša stručnost i iskustvo u vođenju malih i velikih onlajn grupa garantuju da je efekat onlajn rada sličan radu uživo.

S obzirom da znamo koliko imate guste rasporede, dinamika viđanja je na svake dve nedelje.
Naš pristup je u potpunosti prilagođen vama i vašim potrebama i u dogovoru sa vama pravimo detaljan raspored.


Početak treninga: zakazivanje individualnih konsalting sesija 2. i 3. novembar 2020.


Vaša investicija

Regularna cena

Za prijave do početka treninga

 • Individualni konsalting x1
 • Grupna koučing sesija x4
 • Personalizovan izveštaj o napretku sa preporukama

Bonus:

 • pristup zatvorenoj FB grupi za povezivanje, podršku i samopromovisanje
 • naša mail podrška

259 €

PRIJAVI SE
Prijavi se odmah!

Za prijave do 25. oktobra

Kako bismo održale kvalitet treninga, broj mesta je ograničen na 4 učesnika.

Zato se prijavi što pre!

 • Individualni konsalting x1
 • Grupna koučing sesija x4
 • Personalizovan izveštaj o napretku sa preporukama

Bonus:

 • pristup zatvorenoj FB grupi za povezivanje, podršku i samopromovisanje
 • naša mail podrška

199 €

PRIJAVI SE

Izdvojte resurse koje imate da biste izgradili ono što nemate

SADA i za UBUDUĆE

Ako smatrate da vaša situacija zahteva drugačiji pristup, obratite nam se ovde.

Trening je u organizaciji