Pomažem pojedincima i organizacijama da za svaki problem pronađu rešenje

Ja sam sertifikovani sistemsko-psihodinamski organizacioni (SPO) konsultant iz Beograda i član ISPSO - Međunarodnog udruženja za psihoanalitičke studije organizacija.

2016.godine postajem licencirani Analytic-Network kouč učeći direktno od Simon Westerna. Završila sam uvodni kurs iz Grupne analize 2015.godine.

Diplomu iz SPO konsaltinga sam stekla na jednom od najboljih višegodišnjih treninga iz te oblasti u svetu (Consulting-Art Beograd / Društvo grupnih analitičara Beograd - link), akreditovanom u EGATIN-u. Ambiciozna po prirodi, 2020.godine sam završila viši nivo edukacije istog treninga.

Moji mentori su velika imena u svetu psihodinamike organizacija i liderstva kao što su dr James Krantz, dr Christopher Scanlon, dr Marina Mojović i dr Jelica Satarić.

Zajedno sa koleginicom Jelenom Dimitrijević činim tim Jelena CONSULTING. Pružamo usluge psihodnamskog konsaltinga i izvršnog koučinga pojedincima i kompanijama.

U radu sa organizacijama, moja niša su porodične firme i organizacije u krizi.

Moj dosadašnji najveći uspeh je harmonizacija konfliktnog tima čiji je duboki razdor pretio raspadom kompanije.

Pored predloženih i primenjenih saveta za efikasnije poslovanje, psihodinamski pristup u radu sa jednom organizacijom je direktno uticao na uvećavanje neto dobiti 10,8 puta za 4 godine.


Analitički način razmišljanja mi pomaže da sistematizujem prioritete, sagledam sve mogućnosti i pronađem win-win rešenje za svaki poslovni problem koji mi se ispreči na putu, istovremeno vodeći računa o dobrobiti za posao, ali i za ljude u organizaciji.


Trenutno radim kao izvršni direktor Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti i druge psihijatrijske poremećaje „LORIJEN CENTAR“, gde sam odgovorna za organizaciju posla i zaposlenih, sve nemedicinske poslove i biznis strategiju. Između ostalog, zajedno sa timom kolega razvijam program sveobuhvatnog pristupa u lečenju zavisnosti. Jedan od aspekata ovog programa je koučing sa zavisnicima kako bi se što pre vratili regularnim poslovnim tokovima.

Na osnovu svog petogodišnjeg iskustva kao menadžer bolnice, napisala sam studiju „Organizacija u krizi – uticaj rada sa teškim pacijentima na psihodinamiku organizacije“.

Po struci sam master inženjer arhitekture, a u duši kreativac, organizator i strateg.

Kratko sam živela i radila u Brazilu kao arhitekta, a po svom povratku se zaludela biznisom i preduzetništvom. Tako sam idealan spoj svojih interesovanja – psihologije i biznisa, pronašla upravo u ovom tipu konsaltinga. Ljubav prema arhitekturi sam iskazala dizajnirajući enterijer i praveći nameštaj za kancelariju Jelena CONSULTING.

Svestranost i multitasking su u mojoj prirodi, pa sam učestvovala u brojnim mentorskim programa kao što su AmChamps Young Leaders in Change 2017, Swiss Enterpreunership 2019 i mnogi drugi. Tokom fakultetskih dana bila sam deo startap tima Woobox, kao i mnogobrojnih radionica i arhitektonskih konkursa gde sam dobijala nagrade za svoje projekte.

Od kad sam zavolela psihodinamski konsalting učestvovala sam u preko 15 internacionalnih radionica i edukacija na temu Leadership & Followership, letnjim školama psihoanalize 2016. i 2017.godne, kao i Group Relations konferenciji u Holandiji 2018.godine.

S obzirom da sama uspešno hendlujem svoju svestranost moja niša je, između ostalog, rad sa osobama koje suočene sa obiljem mogućnosti imaju problem da izaberu profesiju kojoj će se posvetiti i koja ih ispunjava.

Najbolje pomažem:

  • Porodičnim firmama

  • Organizacijama u krizi

  • Pojedincima koji imaju problem da izaberu profesiju kojoj će se posvetiti

  • Pojedincima koji imaju problem sa fokusom i postavljanjem prioriteta

Rekli su o radu sa mnom

“U periodu kada sam osetila potrebu da radim na sebi i na svojim poslovnim odlukama dublje, imala sam sreću da sam upoznala Jelenu Tasić Plećaš.
Uz pomoć psihodinamskog organizacionog konsaltinga osetila sam kao da slažemo puzle poslovnog i ličnog domena.
Svi delovi su već bili tu, a uz svoju volju i njenu posvećenost, kao i alate psihodinamske metodologije, proces je bio lakši, a delići puzzle su se sami “nameštali”.
Hvala ti Jelena!”

Olgica Đurić
programer i svestrani kreativac